tirsdag den 9. marts 2010

Mine Yndlings-applikationer til Android

Efter snart to måneder med HTC Tattoo må det være tid til en status over mine yndlings-applikationer. Gode forslag modtages gerne hvis jeg har overset nogle guldkorn.

Den største fordel ved en "smartphone" er selvfølgelig det med at nettet altid er ved hånden. Udover muligheden for lige at surfe eller læse mail er det kommet bag på mig hvor godt det er at ting bare synkroniserer sig selv. Den indbyggede kalender synkroniserer med Google Calendar, opgaver med Remember the Milk som omtalt nedenfor, osv. Der er overraskende stor forskel på at kunne synkronisere på mit initiativ, og så at alting bare er opdateret uden at man skal tænke over det.

Her er mine favorit-applikationer:

Remember the Milk
Jeg er så småt ved at få opbygget en vane med at bruge huskelister aktivt i stedet for at løbe an på at have det hele i hovedet. Dette er takket være Remember the Milk som har en udmærket webapplikation og synkronisering med deres Android-applikation.
Krydderiet som gør det hele lidt sjovere er Smart Lists som denne:
list:Arbejde OR tag:dag OR (list:Delegeret AND dueBefore:tomorrow) NOT list:"Under Horisonten"
(Dvs. opgaver som er arbejde, eller som skal gøres i dagtimerne, eller som andre skal gøre og jeg bør følge op på, men ikke opgaver som ligger så langt ude i fremtiden at jeg ikke skal tænke på dem endnu.)
Man kan også dele opgaver og lister med andre brugere af Remember the Milk, se lister via RSS, osv. osv. (Det kræver et pro-abonnement på Remember the Milk at bruge Android-applikationer udover en prøveperiode på 2 uger, pris 25$/år.)

Seesmic
Tattoo kommer med HTCs egen Twitter-klient, Peep, men Seesmic er lige en lille smule smartere, synes jeg. Peep viser f.eks. ikke "new retweet", og jeg synes godt om Seesmics funktion med at fokus bliver på det sidst læste indlæg når der kommer nye, og man så kan scrolle opad for at læse i kronologisk rækkefølge.

TimeRegger
TimeRegger er min egen hjemmelavede applikation til holde styr på tidsregistrering på arbejdet. Den startede som et eksperiment med udviking til Android, men jeg er faktisk rigtig glad for den. Det er smart at kunne registrere tid på vej ud til bilen om eftermiddagen :-).

NewsRob
har jeg først installeret for nylig, men førstehåndsindtrykket er godt. Det er en RSS-læser som synkroniserer abonnementer med Google Reader så man kan læse på farten. Smart!

Byvejret fra DMI

En lokal og detaljeret vejrudsigt fra DMI er jo god at have, ikke mindst som vejret har artet sig her i vinter. Applikationen er ikke fantastisk på Tattoo; Teksten er svær at læse hvis ikke man zoomer ind, og til gengæld kan man ikke se skalaen på kurverne hvis man zoomer ind. (Applikationen er heller ikke den mest stabile, den går oftest ned hvis den har være åben i baggrunden og får fokus igen.)
Men som sagt, en vejrudsigt er god at have.

MobilePDFViewer
En simpel PDF-fremviser. Kan ikke vise alle PDF-filer da den stadig er under udvikling, men den er god at have når der kommer en PDF-fil i en mail og man lige skal se hvad det er.

Andoku
Lidt sudoku kan jo være godt tidsfordriv.

Og så dem jeg ikke bruger...
Facebook for Android - utroligt nok har Facebook ikke gjort sig den ulejlighed at opdatere til Android 1.6 så den kan køre på Tattoo. Den har nu også fået ret blandet kritik.
Layar er imponerende, men jeg har ikke fundet grund til at bruge den i praksis. Og den lader til at være meget "dyr" i batteri-forbrug.

1 kommentar:

 1. SUPER! nu fandt jeg din side her ved at søge på tidsregistrering til Android. Dit program, må jeg høre lidt mere om det? :)

  Med venlig hilsen

  Henrik Hansen
  henrik@dybe.dk
  3071 4740

  SvarSlet