onsdag den 15. april 2009

Java på Google apps

Google er klar med Java support på Google Apps og jeg overvejer at flytte hobbyprojektet fra PHP. Jeg formentlig kunne holde mig indenfor den ramme hvor hele tjenesten er gratis, og PHP bliver aldrig mit favorit-sprog.

Jeg er principielt enig i kritikken af at de vælger en delmængde af Java i stedet for den fulde standard. Måske kan vi være så heldige at de kører delmængden igennem JCP så den samme delmængde i det mindste kan virke hos flere leverandører i fremtiden.

3 kommentarer:

 1. PHP eller Java? I min verden er det ca. det samme. Tunge og lidt kluntede sprog hvor det er lang tid siden jeg har dimset med nogen af dem. Jeg venter stadig med spænding på Microsoft Azure annoncerer sine licensbetingelser.

  Teknisk set virker Azure også mere interessant end Googles løsning

  SvarSlet
 2. Du har ret i at Googles løsning ikke er specielt visionær. Java er jo en gammel teknologi i de fleste henseender. Java er mere "flydende" for mig fordi jeg har brugt PHP så lidt at jeg skal google mig til de fleste ting.

  Min irritation over PHP lige nu skyldes nok især at jeg famlede efter en fejl forleden som viste sig at være et manglende $-tegn som fik et variabelnavn til at blive opfattet som en strengkonstant.

  Jeg har ikke sat mig ordentligt ind i hvad Azure tilbyder, men på overskriftplan lyder det som en mere komplet platform med det der ligger f.eks. i .NET Services.

  SvarSlet
 3. Det er nok forskellen. Det er mindst 5 år siden jeg har rørt java sidst og flydende er ikke lige ordet for mine evner der ;-).

  SvarSlet