mandag den 17. november 2008

Curtis Stigers i Jazzhouse

Torsdag aften var jeg i Copenhagen Jazzhouse og høre Curtis Stigers. Det var en fornøjelse. Jeg kan godt lide hans tilbagelænede måde at lave let tilgængelig jazzmusik ud af det som tit er startet som pop- eller rock-numre, og det skader jo ikke at han er omgivet af virkelig dygtige musikere.
Bandet var denne gang Matthew Fries, Cliff Schmitt, Keith Hall og John "Scrapper" Sneider. Fries og Hall var også med da jeg hørte Stigers sidste efterår, og de er virkelig gode. Trompetisten "Scrapper" er også god, men jeg syntes han var lidt hektisk -- for mange 16-delsnoder og lidt for langt fremme på beatet i nogle af numrene.
Alt i alt synes jeg koncerten var næste lige så god som sidste år. Jeg tror der var flere numre sidste år hvor det swingede helt op under taget end der var i år. Og Stigers selv fortalte flere herlige anekdoter sidste år - som da han dedikerede nummeret Your mind is on vacation but your mouth is working overtime til George W. Bush, eller da han indviede os i hvilke tanker han fik om Emmylou Harris når han hørte hende synge "I don't want to talk about it now - I want to go down...". Der var også gode kommentarer i år, men der var lidt længere imellem dem.
A propos det med at mange af numrene oprindeligt stammer fra pop eller rock: Aftenen åbnede med et Beatles-nummer, og ingen Curtis Stigers-koncert er komplet uden Bob Dylan. Og aftenen rummede også et par hits fra Stigers' egen pop-karriere.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar