søndag den 10. august 2008

F# på vej

Jeg har eller så godt som ingen erfaring med udvikling til .NET, men for nogle måneder siden nørklede jeg lidt med F#. Det var bestemt en positiv oplevelse at bruge et funktionsprogrammeringssprog igen nogle år efter jeg sidst havde fingre i SML.

Selve den funktions-baserede del af sproget er ret let tilgængeligt når man har prøvet den slags før, der er et vist overlap med SML fordi F# oprindeligt er baseret på OCAML. Men alligevel er der meget at lære når funktionsprogrammering kombineres med mere objektorientering, LINQ, monader der understøtter parallelitet, og andre gode sager.

Som nybegynder i F# kan man ofte finde flere måde at gøre det samme på, men det tager noget tid at finde sin stil og vide hvilken måde man så foretrækker. Det punkt er jeg ikke selv nået til endnu.

Jeg synes det er spændende at F# er på vej fra forskningsprojekt til produkt, som reelt alternativ til C# eller VB.NET. Det er nemt at blande C# og F# i samme løsning hvis ikke alle dele egner sig lige godt til funktionsprogrammering.

Op til udgivelsen strømliner de udviklingsmiljøet lidt og en af udviklerne har løftet sløret: Part 1, part 2, part 3.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar